23 / 04 / 2024

Tekstil sektöründe üretim yerleri şehir merkezlerinden vazgeçmiyor!

Tekstil sektöründe üretim yerleri şehir merkezlerinden vazgeçmiyor!

Tanıtım imkanı ve çalışanların işe yakın bölgelerde oturma istekleri gibi etkenlerden ötürü bazı sektörlerin üretim yerleri, şehir merkezlerinden vazgeçemiyor. Konutlar ile sanayinin çok net çizgilerle ayrılması gerekiyor...



Tanıtım imkanı ve çalışanların işe yakın bölgelerde oturma istekleri gibi etkenlerden ötürü bazı sektörlerin üretim yerleri, şehir merkezlerinden vazgeçemiyor. 


İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul'daki çarpık yapılaşmanın etkisiyle imalathanelerle konut bölgelerinin iç içe olduğunu belirterek, "Konutlar ile sanayinin çok net çizgilerle ayrılması gerekiyor. Sanayinin de kendi içinde iş riskine göre tedbirini alması lazım. Konfeksiyon atölyelerinin ise şehir merkezinden dışarı gitmesi mümkün gözükmüyor" dedi. 


Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Tekele de, Zeytinburnu'nun, deri konfeksiyon üretim atölyelerinin yanı sıra esas itibariyle yabancı alıcüarın sık ziyaret ettiği showroomlar ve pazarları ile çekim merkezi olduğunu anımsattı. Zeytinburnu'nun, deri konfeksiyon sektörü ile anüan ve çalışanlarına yaşadıkları bölgede istihdam imkanı sunan bir bölge olduğunu belirten Tekele, şunları kaydetti: "Bugünkü sorunumuz kentsel rantların artmasına ve deprem riskine bağlı olarak bu doğal kümenin ve buna bağlı istihdam ve ihracatın tehdit altında olmasıdır. Bu nedenle kentsel dönüşüm bir fırsat olarak görülüp deri konfeksiyon sektörünün sektörde çalışan sınıfın ihtiyaçları, çalışanların kendilerinin ve ailelerinin kentle olan mevcut ilişkileri ve sektörün kümelenme özelliği dikkate alınarak kentsel planlama yapılmalı." 


Dünya 


Geri Dön