27 / 04 / 2024

Ticari gayrimenkullerde rekabet kızışıyor!

Ticari gayrimenkullerde rekabet kızışıyor!

Gayrimenkulde rekabet konuttan ticari ünitelere kaydı. Ticari gayrimenkul işlemleri dünya genelinde 1 yılda yüzde 27 arttı. Türk firmalar da inşa ettikleri dükkân ve ofisleri birbiri ardına satışa çıkardı .




Gayrimenkulde rekabet konuttan ticari ünitelere kaydı. Ticari  gayrimenkul işlemleri dünya genelinde 1 yılda yüzde 27 arttı. Türk firmalar da inşa ettikleri dükkân ve ofisleri birbiri ardına satışa çıkardı .Gayrimenkul sektöründeki kârlılık sektörde rekabet şartlarını da değiştirdi. Geçen yıllarda daha çok konut üretimi gerçekleştiren inşaat firmaları, son yıllarda geliştirdikleri projelerde ticari ünitelere daha fazla yer vermeye başladı. Konut sayısının tek projede 2 bin ile 5 bin arasında değişmesiyle birlikte trendin değiştiğini belirten sektör temsilcileri diğer ülkelerde de ticari gayrimenkullerin işlem hacminin arttığına dikkat çekti. Nitekim JLL Uluslararası Sermaye Grubunun yaptığı araştırmada ticari gayrimenkul işlemleri geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 27 arttı. Toplam yatırım değeri 294 milyar dolara ulaştı. 


700 milyar doları zorlayacak Uluslararası Sermaye Grubu Direktörü Arthur de Haast, 2014'ün ilk yansında ticari gayrimenkule yönelik artan yatırım iştahının dünyanın büyük bir bölümünde işlem hacimlerinin artmasında lokomotif görevi yaptığını söyledi. Haast bu yılın tamamında dünya genelinde ticari gayrimenkul işlem hacmi tutarının 700 milyar dolara ulaşacağım da aktardı. Türkiye'ye ilgi yoğun Dünya genelinde artan ticari gayrimenkul ilgisini memnuniyetle izlediklerini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, "Türkiye son yıllarda gayrimenkul pazarında önemli bir oyuncu haline geldi. Bizde de gerek yerli gerekse yabana yatırıma ilgisinin yoğun olduğunu görüyoruz" dedi. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya da yabana yatinmaların Türkiye'de konut ve ticari ünite satın aldığım, şirket olarak kendilerinin yabanaya konut ve ticari ünite satışlarının arttığım söyledi. Cadde dükkânların yanı sıra satışa yeni çıkan bir diğer ticari ünite de Keleşoğlu İnşaat tarafından Basın Ekspres Yolu'nda inşa ediliyor. Twon Ofis ismiyle yükselen projede 96 ofis, 13 dükkân, 20 ve 85 kişilik konferans ve toplantı salonları, 137 kapalı ve 25 açık araç kapasiteli otopark bulunuyor. Metrekare fiyatı 4 bin 200 liradan başlıyor. Ticari üniteden satın almak isteyenlere 84 aya kadar vade yapılıyor. Ofislerin altı kafe ve restoranlar yer alıyor. 


Bugün 


Geri Dön