19 / 04 / 2024

TOKİ Adana'da 200 yataklı hastane inşa edecek!

TOKİ Adana'da 200 yataklı hastane inşa edecek!

Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 200 yataklı Çukurova Dr. Askım Tüfekçi Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasının Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi TOKİ' ye yaptırılan hastane inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi...



Adana'ya 200 yataklı hastane Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 200 yataklı Çukurova Dr. Askım Tüfekçi Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasının Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi TOKİ' ye yaptırılan hastane inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi. 


Hizmet kalitesini arttırmak ve  Adana  halkına daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 200 yataklı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasının Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi TOKİ' ye yaptırılan hastane inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi. Yapılacak olan Ek Hizmet binasında son teknoloji ile donatılmış 21 odalı ameliyathane, birer kişilik 100 Adet tek kişilik özel oda ve ikişer kişilik 50 Adet nitelikli hasta odaları yapılacağı, bunıın yanı sıra 65 kişilik yoğun bakım. 80 Adet poliklinik. Acil servis, Radyoloji. Laboratuarlar, kapalı ve açık otoparklar hizmet verecek.  TOKİ  tarafından Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi 200 yataklı Ek Hizmet Binası ihalesi yapılarak, sözleşme imzalanırken, bahçede bulunan poliklinikler yıkıldıktan sonra 200 yataklı Devlet Hastanesi inşaatının temeli atılacak. 

Modern sağlık kompleksi 720 yatak kapasitesi ile hizmet veren Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin hizmet kapasitesinin arttırılması ve vatandaşlara daha geniş sağlık hizmeti sunmak amacıyla 200 yataklı olarak planlanan ek hizmet binası inşaatı ilerleyen günlerde başlayacak. Son teknoloji ile donatılacak yeni hastanede 21 ameliyat odası, birer kişilik 100 ve ikişer kişilik 50 hasta odası. 65 kişilik yoğun bakım ünitesi. 80 adet poliklinik, acil servis, radyoloji, laboratuar, kapalı ve açık otopark bulunacak. Söz konusu hizmet binasının tamamlanmasıyla, hastanenin bulunduğu alan. modern tıp hizmetlerinin verildiği kompleks bir sağlık merkezi haline dönüşecek. 


Adana Beş Ocak 


Geri Dön