29 / 03 / 2024

TOKİ, Diyarbakır ve Batman'daki statların inşasına başlıyor!

TOKİ, Diyarbakır ve Batman'daki statların inşasına başlıyor!

TOKİ, Diyarbakır ve Batmanda inşa edeceği statların inşaatlarına başlıyor. TOKİ'nin inşa edeceği 33 bin seyirci kapasiteli stadyumla Diyarbakır, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki en büyük statlarından birine kavuşmuş olacak.




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır ve Batman'da inşa edeceği stadyumlar için düzenlediği ihaleleri tamamlayarak inşaatlarına başlıyor. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Diyarbakır ve Batmanda inşa edeceği stadyumlar için düzenlediği ihaleleri tamamlayarak inşaatlarına başlıyor. TOKİ'nin inşa edeceği 33 bin seyirci kapasiteli stadyumla Diyarbakır, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki en büyük statlarından birine kavuşmuş olacak. Batman'da 15 bin seyirci kapasiteli stadyumla birlikte kapalı yüzme havuzu da inşa edilecek. TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre İdare, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ekonomik ömrünü tamamlamış ve müsabakaları karşılamada yetersiz kalan spor tesislerinin yerine UEFA standartlarında modern statlar inşa ediyor. İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı'm tamamlayarak Türk sporunun hizmetine sunan İdare, 16 stat ve bir kapalı spor salonunun ihalesini tamamlayarak inşa etmeye başladı. Hazırlık aşamasında ise 4 stat bulunuyor. TOKİ, Diyarbakır'da inşa edeceği 33 bin seyirci kapasiteli stadyum için düzenlediği ihaleyi sonuçlandırdı. 240 dönüm arsa üzerine inşa edilecek Diyarbakır Stadı'nda 666 kişilik protokol tribünü, bin 74 kişilik VİP tribünü, 639 kişilik basın tribünü ve engelli vatandaşlar için 253 koltuk yer alacak. 


Günboyu


Geri Dön