25 / 04 / 2024

TOKİ inşaat ve yönetim şirketleri hangileridir?

TOKİ inşaat ve yönetim şirketleri hangileridir?

TOKİ şirketleri hangileridir? TOKİ inşaat şirketleri hangileridir? TOKİ yönetim şirketleri hangileri? TOKİ şirketleri ne zaman kuruldu? TOKİ iştirakleri nelerdir? TOKİ iştiraki şirketler hangileridir? İşte TOKİ iştirakleri...



TOKİ inşaat ve yönetim şirketleri hangileridir?


TOKİ faaliyetlerindeki genişleme ve İdareye devredilen kurumların portföylerindeki şirketler nedeniyle çalışmalarını yedi iştirak ve bağlı birimiyle yürütmektedir.


Bakanlar Kurulu’nun 2001/2202 sayılı Kararı uyarınca T.Emlak Bankası’nın bankacılık faaliyetleri dışında kalan konularda faaliyet gösteren iştiraklerindeki hisse payları 14.12.2001 tarihli protokol ile İdareye devredilmiştir.


Diğer taraftan 15.12.2004 tarih ve 25671 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5273 sayılı Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü’nün Kaldırılması Hakkında Kanun uyarınca, Arsa Ofisi Döner Sermaye İşletmesinin hizmet binası ve lojmanları dışındaki tüm gayrimenkulleri ile hak ve yükümlülükleri İdare’ye devredilmiştir. Bu kapsamda Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. İdare’nin iştiraki haline gelmiştir.


5104 sayılı Kuzey  Ankara  Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Kanunu gereğince Ankara Büyükşehir Belediyesi ile  TOKİ  tarafından TOBAŞ Toplu Konut-Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak Mimarlık ve Proje A.Ş. kurulmuştur.


Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iştiraki olan Vakıf İnşaat Restorasyon ve Ticaret A.Ş.’nin 23.02.2005 tarihinde yapılan ihale sonucunda %50 hissesi İdare tarafından satın alınarak iştirak haline gelmiştir.          


Site yönetimi konusunda faaliyet gösteren Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Tic. A.Ş.’nin %1 hissesinin TOKİ’ye devredilmesi ile Şirket İdarenin iştiraki haline gelmiştir.



TOKİ'nin inşaat ve yönetim şirketleri!


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Emlak Konut)


Emlak Planlama, İnşaat, Proje Yönetimi ve Tic. A.Ş. (EPP)


Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.


Vakıf İnşaat Restorasyon ve Ticaret A.Ş.


Gedaş Gayrimenkul Değerleme A.Ş.


Tobaş (TOKİ-Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak ve Proje A.Ş.)


Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Tic. A.Ş.


Geri Dön