19 / 04 / 2024

TOKİ, taksitlere zam yapmayacak!

TOKİ, taksitlere zam yapmayacak!

TOKİ, son günlerde konut satışlarınclaki taksil ve borç bakiyelerinin yanlış hesaplandığı yolundaki haberler üzerine, sattığı konutların taksit ve borç bakiyelerine bir yıl artış yapmayacağını açıkladı.



TOKİ çıkan haberler üzerine, sattığı konutların taksit ve borç bakiyelerinde 1 yıl artış olmayacağını açıkladı. 

TOKİ, son günlerde konut satışlarınclaki taksil ve borç bakiyelerinin yanlış hesaplandığı yolundaki haberler üzerine, sattığı konutların taksit ve borç bakiyelerine bir yıl artış yapmayacağını açıkladı. İdare tarafından yapılan açıklamada; "TOKİ tarafından satışa sunulan projelerin taksit ve borç bakiyelerinin belirlenmesinde iki ayrı oran kullanılır. Bunlardan biri, bir önceki altı aylık memur maaş artış oranı (MMAO), diğeri bir önceki altı aylık MMAO. Tüketici Fiyat Endeksi ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arasından seçilen en düşük orandır. Memur maaş artış oranına endeksli projelerde, taksit ve borç bakiyeleri giincellenirken taksitlerin güncelleneceği dönemdeki MMAO değil, önceki altı aylık artış oranlarına bakılır. 


MAAŞ ZAMMINA BAĞLI 


1 Temmuz - 31 Aralık dönemi artışı, memur maaşlarına Ocak 2014'te yapılan artışa göre yapılmıştır. Memurlara Ocak 2014'te verilen yüzde 0,27 enflasyon zammı ile seyyanen yapılan brüt 175 TL zam ortalama net memur maaşını yüzde (i.5 arttırdı. 


Bu doğrultuda konut alıcılarının taksitleri de yüzde 6,5 arttı. Temmuz 2014'te maaşlara zam yapılmadığı için borç bakiyelerinde de artış olmayacak" denildi. 


Akşam


Geri Dön