29 / 03 / 2024

TOKİ yönetimi vatandaşı dolandırıcılara karşı uyardı!

TOKİ yönetimi vatandaşı dolandırıcılara karşı uyardı!

TOKİ'nin sosyal konutları çekilişle satmasından yola çıkan dolandırıcılar, civardaki vatandaşlara giderek "Bize ön ödeme yaparsanız çekişte sizin adınızın çıkmasını sağlarız" dedi ve para istedi. TOKİ dolandırıcılara karşı, harekete geçti




Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ)adını kullanan dolandırıcılar. "TOKİ'den geliyoruz" diyerek vatandaşı kandırıp parasını kaptı. Son olarak İstanbul'un önemli bir ilçesinde gerçekleşen dolandırıcılık olayı şöyle gelişti; TOKİ'nin sosyal konutları çekilişle satmasından yola çıkan dolandırıcılar, civardaki vatandaşlara giderek "Bize ön ödeme yaparsanız çekişte sizin adınızın çıkmasını sağlarız" dedi ve para istedi. 

264 yıl hapis istendi İdarenin takibi sonucu; İstanbul 2.  Ağır Ceza Mahkemesi vatandaşı ev umuduyla dolandırdığı iddia edilen sanık E D. hakkında 264 yıl hapis cezası istedi. E. D. hakkında 130 vatandaş şikayetti' bulundu.  TOKİ  yetkilileri, resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamasıyla açılan davalar olduğunu ve takiplerin de devam ettiğini belirtti. TOKİ adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarının artması üzerine TOKİ bir açıklama yap tL Açıklamada,M TOKİ taralından sa tışa sunulan konutların satış ve devir işlemleri sadece bankalar aracılığıyla yapılmaktadır.Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, işlem yapmamaları gerekmektedir" denildi. 



Afyon Odak




Geri Dön