28 / 03 / 2024

TOKİ'de devir teslim töreni yapıldı!

TOKİ'de devir teslim töreni yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına getirilen Mehmet Ergün Turan, görevi Ahmet Haluk Karabel' den devraldı. Turan "Kurumu, ortak akılla beraberce, kardeşçe daha ileri götüreceğiz" dedi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına atanan Mehmet Ergün Turan, görevi Ahmet Haluk Karabel'den devraldı.


TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle  TOKİ  Başkanlığına atanan Turan, dün kurumun konferans salonunda düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı.


Turan, yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühleriyle, kendisine Türkiye'nin medarıiftiharı bu kurumda görev tevdi edildiğini belirtti.


Elinden geldiğince TOKİ'nin başarılarının temelini oluşturan kurum kültürüne katkı sunmaya çalışacağını ifade eden Turan, çalışanlara "Siz 700-800 insanı bir araya toplayıp 'Bu kadar iş yapılacak' deseniz, dünyanın gelişmiş bir ülkesinde dahi TOKİ'nin bugün ulaştığı başarıları elde edemezsiniz. Bunun iki katı aynı nitelikte insanı bir araya getirip 'Bu boyutta ve bu nitelikte işler yapın' deseniz de aynı sonucu almanız mümkün değildir" diye seslendi.


TOKİ'nin başarılarının temelinde bütün başkanların ve çalışanların oluşturduğu kurum kültürü bulunduğunu bildiren Turan, "Bu vesileyle geçmişte bu kültürün oluşmasına katkıda bulunan en alt kademeden TOKİ Başkanlığı yapmış arkadaşlarımıza kadar her birine, emekleri, çabaları oranında 'Allah razı olsun' diyorum" ifadesini kullandı.


-"Ortak akıl" vurgusu


Ortak akılla hareket etmenin önemine işaret eden Turan, şunları kaydetti:


"Hepimiz bir şeyi yaparken belli mecralarda olabildiğince tartışalım. Ben şuna inanıyorum, çoğumuz teknik insanlarız, benim her konuda uzman olmam diye bir şey söz konusu değil. Bu işin uzmanı belki röportör arkadaştır, bazen müdür arkadaştır, bazen daire başkanıdır. Benim buraya yönetici olmam bana imtiyaz tanımıyor, sorumluluklarımı artırıyor. Bu kurumu, beraberce, kardeşçe inşallah daha ileri götüreceğiz."


Görevini devreden Ahmet Haluk Karabel de İdarenin bugün itibarıyla 623 bin konut sayısını geçtiğini, sosyal donatıda 5 bin 400 rakamına ulaştığını belirterek, "Yeni başkanımızla da iyi bir çalışma süreci olacak" değerlendirmesinde bulundu.


Turan, Karabel'i plaket ve çiçek vererek uğurladı. Karabel de TOKİ Başkanı Turan'a çiçek takdim etti.


Törene, İdarenin Ankara'daki merkezinde görev yapan personelin yanı sıra İstanbul ve  İzmir  birimleri ile TOKİ iştiraklerinde görev yapan çalışanlar da katıldı.


AA



Geri Dön