29 / 03 / 2024

Topkapı Habibler Tramvay Hattı!

Topkapı Habibler Tramvay Hattı!

17 Eylül 2007 tarihinde hizmete giren ve Şehitlik-Mescid-i Selam arasında hizmet veren T4 tramvayı 18 Mart 2009 tarihinde Edirnekapı-Topkapı etabının da hizmete alınmasıyla birlikte 15,3 kilometrelik hat boyunca hizmet veriyor...




17 Eylül 2007 tarihinde hizmete giren ve Şehitlik-Mescid-i Selam arasında hizmet veren T4 tramvayı 18 Mart 2009 tarihinde Edirnekapı-Topkapı etabının da hizmete alınmasıyla birlikte 15,3 kilometrelik hat boyunca hizmet veriyor.


T4 hattı da denilen Topkapı Habibler tramvayında 7'si yer altı olmak üzere toplam 22 istasyon bulunuyor.


T4 Topkapı Habibler Tramvay hattı Şehitlik istasyonunda Avcılar-Söğütlüçeşme Metrobüs hattıyla, Vatan istasyonunda M1 Aksaray-Havalimanı Metro hattıyla, Topkapı istasyonunda ise T1 Zeyinburnu-Kabataş Tramvay hattı ve Avcılar-Söğütlüçeşme Metrobüs hattıyla birleşiyor.


Topkapı Habibler Tramvay Hattı istasyonları...


(Mescid-i Selam, Cebeci, Sultançifliği, Yeni Mahalle, Hacı Şükrü, 50.Yıl/Baştabya, Cumhuriyet Mah, Metris, Karadeniz, Taşköprü, Ali Fuat Başgil, Bosna/Çukurçeşme, Sağmalcılar, Uluyol/Bereç, Rami, Topçular, Demirkapı, Şehitlik, Edirnekapı, Vatan, Fetihkapı, Topkapı) olarak hizmet veriyor.

     

Topkapı Habibler Tramvay Hattı'nda toplam sefer süresi 42 dakika sürüyor. Günde 95 bin civarında yolcu taşıyan Topkapı Habibler Tramvay Hattı'nda tramvay 5 dakikada bir geliyor.


Topkapı Habibler Tramvay'ında yer alan istasyonlarda özürlü ve yaşlı yolcuların erişimi için rampalar ile yer altı istasyonlarında asansör ve yürüyen merpenler bulunuyor.


Topkapı Habibler Tramvay Hattı haritası...



Topkapı Habibler Tramvay Hattı!



Topkapı Habibler Tramvay Hattı durakları!


Geri Dön