27 / 04 / 2024

Torunlar, Paşabahçe ihalesine 20 dakika rötarlı geldi; Siyahkalem bir bardak soğuk su istedi!

Torunlar, Paşabahçe ihalesine 20 dakika rötarlı geldi; Siyahkalem bir bardak soğuk su istedi!

Boğaz'daki Paşabahçe arazisi, 355 milyon lira ile Torunlar GYO'nun oldu. Torunlar, araziye Osmanlı konseptinde otel yapacak. Şirketin Yönetim Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, 'Boğaza yakışır olacak' dedi ve ekledi: İstanbul'da 10 tane boğaz yok. Özel bi



Gayrimenkul A.Ş'ye ait Paşabahçe eski içki fabrikasının satış ihalesi dün gerçekleşti. İhalede, Özyazıcı İnşaat, Torunlar GYO, Fernas İnşaat, Asitane Gayrimenkul ve Siyahkalem Mühendislik olmak üzere 5 şirket yarıştı. Açık artırma süreci Torunlar ve Siyah Kalem arasında yaşanırken, tam 72 turluk açık artırma ile fiyat 355 milyon TL'ye yükseldi. 72. Turda Siyah Kalem'in çekilmesiyle arazi, Torunlar GYO'nun oldu.

YETERİ KADAR ORTAĞIMIZ VAR!
İhalenin ardından konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, rakamın yüksek olduğunu belirtirken, 'Biraz pahalı oldu ama olsun. İstanbul'da 10 tane boğaz yok. Araziye otel yapacağız. Otel için ihale bedeli kadar yani 355 milyon liralık yatırım öngörüyoruz. Ortaklık düşünmüyoruz. Zaten halka açık bir şirketiz. Yeteri kadar ortağımız var. Boğaz kıyısında Osmanlı mimarisinde olacak o tel. Four Season ve Çırağan da bu tür oteller. İyi bir şey yapılacak ve İstanbul'a değer katacak' dedi.

İHALE PSİKOLOJİSİNİ ÇOK İYİ BİLİRİM
TORUNLAR GYO adına ihaleye katılan Mehmet Torun, ihaleye 20 dakika kadar geç kalırken, salona ihalenin ortasında koşturarak geldi. Bu sürede şirket adına salonda sadece bir temsilci yer alırken, şirket yetkilisi, ihale öncesinde ihalenin 15 dakika geç başlamasını istedi ancak bu istek reddedildi. Torun, uçak rötarı nedeniyle ihaleye geciktiğini söyledi. Açık artırma sürecinde Siyah Kalem, fiyatı 100'er bin TL artırırken, Mehmet Torun, rakibinin gözünün içine dikkatle bakarak kimi zaman fiyatta 500 bin TL'yi bulan artışlar yaptı. Torun, ihalelerde deneyimli olduğunu ve bu artışların ihale psikolojisi gereği olduğunu söyledi.

ÇAY DEĞİL SOĞUK BİR SU GETİRİN
İHALENİN ortasında Torunlar şirketi ara isterken, bu arada rakibi Siyah Beyaz şirketi yetkilileri çay talep etti. İhale sonunda kaybeden Siyah Kalem şirketi yetkilisi, çayın halen gelmemesi üzerine 'Çay değil, soğuk bir su getirin' diyerek espri yaptı. Bu espri salondu kahkahalara neden oldu.

İlk fiyatı 303 milyon liraydı
Paşabahçe arazisi için daha 2009 yılında da ihale açılmış ve As Asya Gayrimenkul şirketi arazi için 303 milyon TL vermişti. Ancak şirket daha sonra yükümlülüklerini yerine getiremeyince ihale iptal edilmişti. İstanbul Beykoz'daki arazide, 54 bin 870 metrekare, 16 bin 212 metrekare ve 827 metrekare yüzölçümlü taşınmazlarla binalar ve 3 bin 935 metrekare yüzölçümlü iskele-rıhtım ve dolgu alanı yer alıyor.

Deniz ÇİÇEK/Akşam


Geri Dön