23 / 04 / 2024

Tüm detaylarıyla Beykonak Evleri projesi!

Tüm detaylarıyla Beykonak Evleri projesi!

EA Group'un Kartal Kule'nin ardından ikinci projesi olan Beykonak Evleri, Anadoluhisarı manzarasına hâkim konumuyla dikkat çekiyor. Proje, Boğaz ve yeşil hâkimiyetiyle kentin içinde doğal yaşamı elde edebileceğiniz bir proje olarak dikkat çekiyor



Amerikan iş jetleri üreticisi Aerospace'in kurucu ortağı Eclipse 500 jet uçaklarının, Avrupa, Rusya, Türkiye ve Ortadoğu bölgesindeki tek yetkili satış temsilcisi olan EA Group, sivil havacılıktaki faaliyetlerinden sonra EA İnşaat ile gayrimenkul sektöründe ikinci yatırımını gerçekleştiriyor. 

Kartal Kule'de teslim hazırlığı içinde olan şirket, yeni projesi Beykonak Evleri için uzun bir arazi geliştirme süreci gerçekleştirmiş. Proje, Kavacık ilçe sınırları içinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü tepeden gören, İstanbul boğazına hâkim bir konumda sırtını Tema Ormanları'na veren, oldukça değerli bir arazi üzerinde sürdürülmekte. 

Yaklaşık 6500 metrekare arazi üzerinde, 5 konakta

2+1'den 6 + 1'e kadar çeşitlenen 56 bağımsız birimden oluşan proje, yaklaşık 90 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçiriliyor. 


MODERNİZE EDİLEN KONAK YAŞAMI

Mimar Gökhan Avcıoğlu imzasını taşıyan proje, geleneksel konak anlayışının sunulduğu, geniş bir sofa etrafında  örgütlenmiş odalar, mutlaka ihtişamlı bir merpen, yardımcılara ait odalar gibi aklınıza ilk etapta gelen unsurların modern dilde tercümesini yansıtıyor. 

Beş kütle klasik apartman dilinden ziyade oranları ve cephe dili ile geleneksel ölçeğin modernize edilmiş mimari yaklaşımla şekillenmiş. 

Konaklar, oldukça yalın abartıdan uzakta dokunuşlarla tasarlanırken sundukları yaşam tarzı ile teknolojik olarak ihtiyaç duyulan her türlü konfora üst düzeyde sahip. Dört katlı konakların çatı ve bahçe dubleksleri, 3 + 1, 5 +1 ve 6 +1 daireler için ayrılmış. Her daireye balkon ve teraslar sunulmuş. Konakların tüm yönlerine bakan cephede otomasyona bağlı güneş kırıcılar bulunuyor. 


Havuzu yaz-kış kullanılabiliyor 

Zemin üstünde otoparka bilinçli olarak izin verilmeyen projede, 2+1'den 4+1'e kadar olan daireler için 2 adet, 5+1 ve 6+1 daireler için 3 adet kapalı garaj sunuluyor. Birinci bodrum kat konakları alt kottan birbirine bağlayan yaklaşık 6000 metrekare kapalı sosyal alanları içeriyor. Kapalı sosyal alanlar içinde SPA'dan, fitness alanlarına tüm detaylar düşünülmüş. 

Yaz kış kullanıma yönelik ısıtmalı yüzme havuzu kapalı alan içinde başlayıp, arazi eğiminden yararlanılarak bahçe peyzajı ile bütünleşecek biçimde dışarı taşıyor. 


Projenin dikkat çekici kullanım özelliklerine gelince... 

Konut içlerinde net 2 metre 80 santim yükseklik, maksimum oranda şeffaf bırakılarak manzaraya açılan ve aynı zamanda korunaklı cepheler, zeminden ısıtma, mutfaklarda tüm ankastreler, antre ve çamaşır dolap odalarındaki mobilyalar ve çamaşır makinesi, birinci sınıf kaplamalar, her daire için minimum 2 adet split klima, her daire için 1. bodrum katta gün ışığına olanaklı bağımsız, kendi özel banyosu ve mutfak dolabı ile 20-40 metrekare arasında değişen hizmetli odası, her daireye minimum 10 metrekare depo odası satışa dahil özelliklerden bazıları. 


Habertürk/Esin Tümer


Geri Dön