03 / 05 / 2024

Türbelerin restorasyonu için protokol imzalandı!

Türbelerin restorasyonu için protokol imzalandı!

Kanuni Sultan Süleyman,Hürrem Sultan ve Mimar Sinan türbelerinin restorasyonu için Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürsoy ile İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili protokol imzaladı



Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan türbelerinin restorasyonu için Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürsoy ile İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili protokol imzaladı.Bilgili, Kanuni Sultan Süleyman"ın türbesinin önünde yaptığı açıklamada, İstanbul"da çok sayıda türbe bulunduğunu hatırlatarak, türbelerin son dönemlerde 'altın çağı'nı yaşadığını kaydetti.
               
'Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan türbelerinin restorasyonu ile birlikte İstanbul"da restore edilmemiş hiçbir türbe kalmayacak' diyen Bilgili, herhangi bir gerekçe ile kapalı olan hiçbir türbenin bulunmadığını ifade etti.
               
Bilgili, Hasan Gürsoy"un, türbelerin restorasyonunu karşılıksız üstlenmek için müdürlüğe başvurduğunu belirterek, bu girişiminden dolayı Gürsoy"a teşekkür etti.Süleymaniye Camisi"nin de Gürsoy Yapı tarafından restore edildiğini hatırlatan Bilgili, aksilik yaşanmadığı takdirde caminin açılışının Kurban Bayramı"nda yapılacağını kaydetti.
               
Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürsoy da böyle bir görevi üstlenmekten dolayı kendisini şanslı saydığını anlatarak, 'Ben burda doğup büyüdüm. Mimar Sinan İlkokulunda okudum. Vefa Lisesi mezunuyum. Bu fırsatı yakaladığım için mutluyum. Türbeleri en kısa sürede projelerine uygun olarak teslim edeceğiz. İstanbul turizmine ve kültürüne hizmet sağlayacağız' diye konuştu.Gürsoy, protokole göre 10 ay sürecek restorasyonu erken bitirmeye çalışacaklarını ifade etti.Bilgili de türbelerin açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın yapmak istediğini söyledi.Açıklamaların ardından Gürsoy ve Bilgili, restorasyon protokolünü imzaladı.
AA


Geri Dön