26 / 04 / 2024

Türk-Arap Yapı İnşaat Zirvesi 28-30 Nisan'da Çeşme'de düzenlenecek!

Türk-Arap Yapı İnşaat Zirvesi 28-30 Nisan'da Çeşme'de düzenlenecek!

28-30 Nisan tarihlerinde Çeşme'deki 'Türk-Arap Yapı, İnşaat Zirvesi'nde, Arap ülkelerinin iş temsilcileri İzmir'e çıkarma yapacak. Ayrıca 7 ülkeden gelecek iş uzmanları da İzmir'e yatarım için ikili görüşmelerde bulunacak




Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) tarafından 28-30 Nisan tarihlerinde Çeşme'de düzenlenecek "Türk-Arap Yapı, İnşaat Zirvesi", Arap iş dünyasını İzmir'de bir araya getirecek. Kente yatırım yapmak isteyen 7 ülke de bakanlıkları tarafından görevlendirilmiş profesyonel uzmanlarını Çeşme'de Türk iş temsilcileriyle buluşturacak.


Bakanlar da katılacak 

İzmir'in ekonomik gücü başta olmak üzere, şehrin tanıtımına da büyük katkıda bulunacak "Türk-Arap Yapı, İnşaat Zirvesi", Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği tarafından 28-30 Nisan tarihlerinde Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenecek. 22 Arap ülkesinden 680 dev firmanın katılım göstereceği etkinliğe Türkiye'den ve Arap dünyasından devlet adamları da katılım gösterecek.


Konuyla ilgili bilgi veren Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar, "Arap dünyasının yapı ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren büyük firmalarını Çeşme'de ağırlayacağımız etkinliğini açılışına Türk ve Arap sektörünün temsilcilerinin yanı sıra siyasiler de destek verecek. Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce açılışımızı onurlandıracak isimlerin başında geliyor. Arap dünyasından ise 4 bakan etkinliğimize katılacak. Fas Ulaştırma ve Lojistik Bakanı Aziz Rabbah, Fas İskan ve Şehircilik Bakanı Nebil Bin Abdullah, Filistin Ekonomi Bakanı Dr. Cevat Naci, Somali Ticaret ve Sanayi Bakanı Ardan Mohammed Noor etkinliğin ilk gününden itibaren bizlerle birlikte olacaklar. Bakanların yanı sıra Yemen'dende 3 bakan yardımcısı Türk-Arap Yapı, İnşaat Zirvesi'ni onurlandıracak. 17 ülkenin büyükelçisi ve belediye başkanları ile 17 ticaret odası da zirvede yer alacak. Ayrıca İzmir'e yatırım yapmak isteyen 7 Arap ülkesinin bakanları da uzmanlarını zirveye gönderdi" dedi. 


Görüşme zamanı

Arap iş insanlarının İzmir'e ilgisinin her geçen gün arttığını kaydeden Attar, "Zirvenin gerçekleşeceği Sheraton Otel'inde yatırım masaları oluşturuldu. 7 Arap ülkesinden bakanlıklar tarafından görevlendirilmiş profesyonel uzmanlar geliyor. Bu uzmanlar ile  İzmir  Kalkınma Ajansı (İZKA) arasında görüşmeler gerçekleşecek. Bu görüşmelerde İzmir masaya yatırılacak. 7 Arap ülkesi tarafından İzmir'de ne gibi yatırımlar yapılabilir bunlar tartışılacak. Arap dünyası İzmir'in özellikle turizmde Türkiye'nin gelecekteki parlayan yıldızı olacağına inanıyorlar. Bu nedenle İzmir'e yatırım yapmak istiyorlar" dedi.

TURAB olarak Türk ve Arap dünyası arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmek istediklerini kaydeden Attar, "2007 yılında faaliyete başlayan derneğimiz 22 Arap ülkesinde kurduğu ofisler ile 7 yıldır Türkiye ve Arap dünyasına hizmet veriyor. İkili ilişkiler ile ülkeler arası ekonomik bağı güçlendirmek derneğimizin ana hedefi. Bu hedef doğrultusunda Çeşme'de ilkini gerçekleştireceğimiz "Türk-Arap Yapı, İnşaat Zirvesi" sektörün önemli temsilcilerini bir araya getirecek. 4 günlük organizasyonda yapılacak iş bağlantılarının 1 milyar dolardan fazla olması bekleniyor. Bu fırsatı Türk yatırımcıların kaçırmaması gerekiyor. Zirveye Arap ülkelerinin firmaları büyük bir ilgi gösteriyor. Bu ilgi nedeniyle Türk firmalar için sayılı yer ayarlandı. Standtlarımızın çoğu dolmuş durumda. Sayılı kalan stantlarımız için Türk firmalar elini çabuk tutmalı. Dernek olarak özellikle ihracata yönelik çalışmalarda bulunan firmalara öncelik veriyoruz" dedi.



Yeni Asır





Geri Dön