28 / 03 / 2024

Türk Ytong, Bilecik Fabrikası’nda kapasite artırdı!

Türk Ytong, Bilecik Fabrikası’nda kapasite artırdı!

Bilecik Ytong Fabrikası’nda üretim kapasitesi, 375 bin m³ seviyesine çıktı. Fabrikada üretim kapasitesini artıran 7. Otoklav fırını, 21 Mayıs 2013 tarihinde faaliyete geçti...




 

Bilecik Ytong Fabrikası’nda üretim kapasitesi, 375 bin m³ seviyesine çıktı. Fabrikada üretim kapasitesini artıran 7. Otoklav fırını,  21 Mayıs 2013 tarihinde Yönetim Kurulu Üyeleri, Üst Yönetim ve Bilecik Ytong Fabrikası çalışanlarının da katıldığı bir törenle faaliyete başladı.

 

Bilecik Ytong Fabrikası’nda üretim kapasitesi artımı heyecanı yaşanıyor. 2008 yılında 130 bin m³ kapasite ile üretime başlayan ve yatırımlarla istikrarlı bir şekilde büyüyen Bilecik Ytong Fabrikası, son çalışmalarla 375 bin m³ kapasiteye yükseldi. Fabrikanın kademeli kapasite artışları ile yıllık 800 bin m³ üretim hacmine ulaşması ve bu sayede dünyanın en büyük Ytong fabrikası olması hedefleniyor.

 

“Isı Yalıtım Plağı” üretimi de ikiye katlanıyor

Modern teknolojiye ve otomasyon sistemine sahip Bilecik Ytong Fabrikası’nda aynı zamanda, mineral esaslı, çevre dostu ve yanmaz “Ytong Isı Yalıtım Plağı”nı da üreten Türk Ytong, bu yatırım ile “Isı Yalıtım Plağı” üretim kapasitesini de artırıyor.

 

Sürdürülebilir yapılaşma, enerji verimliliği ve yangın güvenliği gibi konularda tüm beklentilere yanıt verebilen “Isı Yalıtım Plağı”nın üretim kapasitesi yıl sonunda ikiye katlanacak ve bu kapasiteyle yıllık 150 bin metrekare mantolamaya alternatif yanmaz yalıtım yapılabilecek.

 

Tamamen yerli ve doğal hammaddeler kullanılarak üretilen “Ytong Isı Yalıtım Plağı”, 0,05 W/mK ısı yalıtım değeri ile yanmaz cephe imalatları için önemli bir çözüm olarak gösteriliyor. Nefes alan sağlıklı cephelerin elde edilmesine imkan veren bu ürün, stabil yapısı sayesinde de performansını yıllarca sürdürüyor.

 


Geri Dön