28 / 03 / 2024

Türkiye'de Yatırım Paneli'nin ikincisi Londra'da gerçekleştirildi!

Türkiye'de Yatırım Paneli'nin ikincisi Londra'da gerçekleştirildi!

YDA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de Yatırım Paneli'nde Türkiye'de ekonomik istikrar, borçlanma maliyeti, sermaye piyasaları yoluyla yatırım, devlet kamu kredibilitesi, derecelendirmenin ana faktörleri gibi konular tartışıldı...




YDA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği, İngiliz Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Oxford Business Group işbirliğiyle uluslararası İngiliz hukuk firması Ashurst'un ev sahipliğinde düzenlenen panelde, Türkiye'de ekonomik istikrar, borçlanma maliyeti, sermaye piyasaları yoluyla yatırım, devlet kamu kredibilitesi, derecelendirmenin ana faktörleri gibi konular tartışıldı.


Söz konusu panelde, İngiltere'nin resmi kredi kuruluşu UK Export Finance'ın Türkiye'deki kamu-özel sektör projelerinin finansmanına sağlayacağı katkıların da görüşüldüğü panelde, Türkiye'nin, Malezya, Endonezya, Nijerya gibi geleceğin ekonomik devleri olma yolunda ilerlediklerine inanılan ve "MINT" olarak adlandırılan grupta yer aldığına işaret edildi.


YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, ulusal ve uluslararası pazarda kamu-özel sektör ortaklığının zorluk ve avantajlarını, yatırımcı açısından ortaklık sürecini, ihale ve sözleşme yapılarını anlattı. Hüseyin Arslan, Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin yatırımcısı olarak hastanelerde kamu-özel sektör ortaklığının nasıl desteklenebileceği konusunda önerilerde bulundu.



AA


Geri Dön