27 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: Eylül'den itibaren satışların hareketlenmesini bekliyoruz!

Uğur Dumankaya: Eylül'den itibaren satışların hareketlenmesini bekliyoruz!

Konu İle ilgili açıklama yapan Dumankaya inşaat Başkanı Uğur Dumankaya "Bu şartlar altında seçim dönemini geride bırakan yatırımcının, eylülden itibaren satışları hareketlendirmesini bekliyoruz" dedi.



Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları istatistikleri verilerine göre temmuz ayında toplam konut satışları yüzde 20.2 düşüşle 85.101 adet olurken, ocak-temmuz döneminde ise yüzde 9.7 gerileyerek 609 bin 877 adet olarak gerçekleşti.   


Konu İle ilgili açıklama yapan Dumankaya inşaat Başkanı Uğur Dumankaya, 2014'ün ilk sekiz ayının seçim gündemi ile geçtiğini, belirsiz siyasi ortamın sektörü olumsuz etkilediğini belirtti. Dumankaya "MB kararı ile faizler düştü ve yüzde l'in altına indi. Buna rağmen satışlar düşüyor. Kısa vadede bazı segmentlerde fazla arz olduğunu düşünüyorum. Ramazan ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası satışlarımız arttı. Ülke gündemini uzunca bir süre meşgul eden seçimlerin geride kalması ile siyasi belirsizlik yerini istikrara ve güvene bırakıyor. Bu şartlar altında seçim dönemini geride bırakan yatırımcının, eylülden itibaren satışları hareketlendirmesini bekliyoruz" dedi. 


Star 


Geri Dön