24 / 04 / 2024

Umut Zenar kimdir?

Umut Zenar kimdir?

Akçansa Çimento Genel Müdür Yardımcısı Umut Zenar kimdir? Umut Zenar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Akçansa Çimento Genel Müdür Yardımcısı Umut Zenar'ın biyografisi..



Umut Zenar kimdir?

Umut Zenar, 1980 doğumlu. Umut Zenar Boğaziçi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur ve Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı (Executive MBA) yapmıştır. 


Çalışma hayatına 2003 yılında Zorlu Enerji Grubu’nda İş Geliştirme Uzmanı olarak başlamış, yaklaşık 2 yıllık kariyerinin ardından 2004 yılında Akçansa’ya katılmıştır. 


2004-2008 yılları arasında Çimento Satış ve Pazarlama Fonksiyonu’nda Satış Uzmanı, Pazarlama ve Planlama Yetkilisi pozisyonlarında çalışmıştır ve son olarak Strateji, İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştır.


Akçansa

Akçansa, Akçimento (kuruluşu 1967) ve Çanakkale Çimento (kuruluşu 1974)’nun 1996 yılında birleşmesi sonucunda kurulmuştur.


Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, İstanbul-Büyükçekmece, Çanakkale ve Samsun-Ladik’teki üç fabrikasında çimento ve klinker üretimini gerçekleştirmektedir. Şirketin ayrıca İstanbul-Ambarlı, İzmir-Aliağa, Yalova, Yarımca ve Hopa’da kurulu beş çimento terminali bulunmaktadır. 


Akçansa, iştiraki olan Betonsa ile 1998 yılında birleşmesi sonucunda, “Betonsa” markasıyla hizmet vermeye başlamış olup hazır beton üretimini Marmara, Ege, Karadeniz bölgelerine yayılmış yaklaşık 40 tesiste gerçekleştirmektedir. 


Diğer bir iştiraki olan Agregasa Agrega ile 2002 yılında birleşen şirket, agrega üretim faaliyetini “Agregasa” markası altında 4 tesisi ile sürdürmektedir.




Geri Dön