19 / 04 / 2024

Vaillant enerji verimliliği yönetimi hizmetine başladı!

Vaillant enerji verimliliği yönetimi hizmetine başladı!

Vaillant, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından “Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketi” olarak yetkilendirildi.




Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile zorunlu hale gelen yeni yapılacak binalarda enerji kimlik belgesi düzenlemesi için Vaillant, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilerek Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketi (EVD) olmaya hak kazandı.  


EVD Şirketi; Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM) veya yetkilendirilmiş kurumlar ile yaptıkları yetkilendirme anlaşması çerçevesinde, enerji verimliliği hizmetlerini yürütmek üzere yetki belgesi alan şirketleri ifade ediyor.


Konuyla ilgili olarak Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın şunları ifade etti: “Vaillant bu yetkilendirmeyle, binalardaki enerji verimliliğini artırmak üzere, enerji etüdü, verimlilik arttırıcı proje (VAP) hazırlama, enerji kimlik belgesi hazırlama, proje uygulama ve danışmanlık hizmetlerini verecek. Bünyemizde bulunan toplam 5 enerji yöneticisi ve 4 enerji etüt yöneticisi ile Vaillant kalitesinde bu hizmeti vermeye başladık.”


Bu sistemde, binanın enerji verimliliğiyle ilgili veriler, uzmanlar veya proje yürütücüleri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın web tabanlı hazırladığı BEP-TR programına giriliyor. Bu program sayesinde, binanın metrekare başına düşen enerji tüketim miktarı ve karbondioksit salınımı hesaplanarak binaya uygun enerji kimlik belgesi veriliyor. Binalar bu değerlendirme sonucunda A'dan G'ye kadar sınıflandırılan kimlik belgelerine sahip oluyor. A sınıfı enerji tüketimi açısından iyi, G sınıfı da oldukça kötü durumdaki binayı ifade ediyor.



Geri Dön