29 / 03 / 2024

Vakıflar Müdürlüğü ile çırağan karşı karşıya geldi!

Vakıflar Müdürlüğü ile çırağan karşı karşıya geldi!

İstanbul Vakıflar Müdürlüğü, Beşiktaş çırağan semtinde yer alan ve bölgede yeşil alan olarak kullanılan Fıstıklı Meydanı 'ndaki 988 m2 araziyi 5 katlı 21 daireli bir bina inşa etmek üzere 5 Mayıs 'ta kat karşılığı ihaleye çıkarıyor...



İstanbul Vakıflar Müdürlüğü, Beşiktaş çırağan semtinde yer alan ve bölgede yeşil alan olarak kullanılan Fıstıklı Meydanı 'ndaki 988 m2 araziyi 5 katlı 21 daireli bir bina inşa etmek üzere 5 Mayıs 'ta kat karşılığı ihaleye çıkarıyor. Muhammen bedeli 2 milyon 154 bin TL olarak belirlenen ve tarihi çeşme ile asırlık ağaçlar bulunan arazide proje geliştirilmesine karşı çıkan semt sakinlerinin 5. İdare Mahkemesi 'ne açtığı dava ise henüz sonuçlanmadı.

İstanbul Vakıflar Müdürlüğü, Beşiktaş çırağan semtinde yer alan ve bölgede 100 yılı aşkın süredir yeşil alan olarak kullanılan Fıstıklı Meydanı 'nda kendine ait olan 988 m2 araziyi kat karşılığı ihaleye çıkarıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Boğaz ve Kız Kulesi 'ni gören, merkezi konumuyla dikkat çeken arazide 5 katı yer üstünde, biri bodrum diğeri otopark 2 katı yerin altında olmak üzere toplam 7 katlı, 21 daireli bir konut projesi gerçekleştirilmesi planlanıyor. Her katında 3 dairenin yer alacağı bu binada ihaleyi kazanan firmanın kat karşılığı anlaşma ile 10 daireye sahip olması öngörülüyor. Ancak muhammen bedeli 2 milyon 154 bin TL olarak belirlenen bu arazi, Vakıflar Müdürlüğü ile çırağan semt sakinlerini karşı karşıya getirmiş.

Mahalleli, Yıldız Parkı 'na komşu olan Fıstıklı Meydanı 'nın, üzerinde tescilli bir tarihi çeşmesi ve asırlık ağaçlarıyla mahallelinin depremde sığınacakları tek yer olarak gösteriyor. Meydanın bölgedeki dar sokaklar arasında yer alan tek nefes alma noktası olduğunu dile getiren semt sakinlerinden Cihat Yapıcı, arazinin Ocak ayında Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından kat karşılığı yoluyla ihale edildiğini ancak ihaleyi kazanan Elmas İnşaat 'ın arazinin meyli ve 15-17 metre kazmayı gerektirmesi nedeniyle inşaat yapmaya müsait olmadığını görerek ihaleden çekildiğini belirtti. Yapıcı, semt sakinleri olarak 5. İdare Mahkemesi 'nde Vakıflar aleyhine açtıkları davanın halen sürdüğünü, ikinci ihalenin buna rağmen açıldığını vurguladı. Mimarlar Odası ve şžehir Plancıları Odası 'nın davaya müdahil olacağı kaydediliyor.
Vatan/Nihal Yuvacan

 


Geri Dön