16 / 04 / 2024

Vartaş Fikirtepe projesine Almanlar ortak oldu!

Vartaş Fikirtepe projesine Almanlar ortak oldu!

Almanya merkezli Stern Immobilien AG, Fikirtepe'de 5 adaya yayılarak toplam 700 milyon liralık yatırım yapmayı planlayan Vartaş ile ortaklık yaparak Fikirtepe'de Renovia İstanbul projesini hayata geçirecek.



TÜRKİYE'DE 6.5 milyon konutu yenileyecek kentsel dönüşüm, yabancı yatırımcıları da harekete geçirdi. Almanya merkezli Stern Immobilien AG, Vartaş ile ortaklık yaparak F ikirtepe'de Renovia İstanbul projesini hayata geçirecek. Fikirtepe'de 5 adaya yayılarak toplam 700 milyon liralık yatırım yapmayı planlayan Vartaş'ın ilk projesi Stern ile birlikte 300 milyon lira değerinde olacak. Renovia İstanbul'da 1.100 konut ve 4 bin 400 metrekarelik ticari alan yer alacak. 


Ruhsat bekliyor 


Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer F aruk Barata, projenin yüzde 50-50 ortaklıkla gerçekleştirildiğini belirterek, "Şu anda ruhsat çalışmaları son aşamaya geldi. 

2-3 aydır hafriyatın sürdüğü projede 15 gün içerisinde ruhsatın çıkmasını bekliyoruz" dedi. Projeye çok sayıda ön talep aldıklarını ve Alman ortakları nedenilyle yabancıların da talep gösterdiğini aktaran Barata, ruhsatı aldıktan sonrada satışa geçeceklerini söyledi. 


Elazığ'da AVM 


Stern Immobilien AG Yönetim Kurulu Başkanı Hans Kilger, Türkiye'de güzel bir potansiyel gördüklerini belirterek, "Bu nedenle 5 yıl önce Türkiye'ye gelme kararı alarak araştırmaya başladık. 1.5 yıl öncede Vartaş'la anlaştık. 

Vartaş'la yaptığımız bu proje daha başlangıç" diye konuştu. 

Vartaş ve Stern, Fikirtepe projesinin dışında Elaziğ5da 42 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir AVM'yi satın alırken, Yeni Sahra'da kentsel dönüşüme başlayacak. 


Vatan


Geri Dön