19 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Mobilya sektörünü stratejik sektör seçtik!

Veysel Eroğlu: Mobilya sektörünü stratejik sektör seçtik!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Mobilya sektörünü stratejik sektör olarak seçtik. Her türlü desteği vereceğiz. Yani bütün dünyaya mobilya ihraç eden Türkiye'yi, bir üs haline getirmek için her türlü desteği vereceğiz" dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mobilya sektörünü stratejik sektör olarak seçtiklerini belirterek, bu kapsamda ihracata yönelik her türlü desteği vereceklerini söyledi.


Eroğlu, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez ve beraberindekileri kabul etti.


Bu yıl kırsal kalkınma konusunda önemli bir çalışma yaptıklarını aktaran Eroğlu, kırsal kesimlerde yaşayan 6,5 milyon vatandaşın gelir seviyesinin yükseltilmesi için büyük bir faaliyet yürüttüklerini ve bu kapsamda TOSYÖV ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.


Suyu havza esasına göre, nehir havzasının bütününü ele alarak yönettiklerini anımsatan Eroğlu, bakanlığı döneminde bu anlayışın yerleştiğini, Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün ve Türkiye Su Enstitüsünün kurulduğunu, DSİ Genel Müdürlüğü ile bu kurumların çalışmalar yürüttüklerini anlattı.


Eroğlu, "Dolayısıyla birlikte suyu çok iyi yönetiyoruz. Bu kuraklığa rağmen biz herhangi bir sıkıntı çektirmiyoruz. Yüzde 15-20 civarında suda, yağışlarda azalma var. Ama ona rağmen biz hiçbir yere hissettirmedik. Sağolsun basın mensuplarımız bazen milleti telaşa sevk ediyor ve tedirgin ediyor" ifadesini kullandı.


Geliştirdikleri projeler ve eylem planları ile orman köylülerine ve yöre insanlarına iş olanakları sağladıklarını ve göçü önlediklerini dile getiren Eroğlu, "Yani esas olarak kırsal kalkınmanın temel maksatlarından birisi, vatandaşın orada geçimini rahatça temin edecek imkanları sağlamak. Şimdi 2014, 2015 ve 2016 hedefimiz bu" dedi.


Mobilya sektörünü stratejik sektör olarak seçtiklerini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:


"Her türlü desteği vereceğiz. Yani bütün dünyaya mobilya ihraç eden Türkiye'yi, bir üs haline getirmek için her türlü desteği vereceğiz. Dolayısıyla mobilya sektörü ve bununla ilgili yan sanayi için Orman ve Su İşleri Bakanlığından tam destek. Bu konuda çalışma yapmanızı ben özellikle bekliyorum. Ama bu ihracata yönelik olacak."


Yaklaşık 4 milyon lira harcanarak, Sakarya'da Fidan ve Süs Bitkileri Borsası kurulduğunu anımsatan Eroğlu, hem Türkiye'deki fidan ve süs bitkisi ihtiyacını karşılayacak hem de bütün dünyaya ihraç edecek bir yapı oluşturduklarını ve buna her türlü desteği vereceklerini kaydetti.


Afyonkarahisar'da kurulan Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi'ne de değinen Eroğlu, bu alandaki sektörün de önünün açılacağını ifade ederek, Türkiye'nin bitki örtüsü anlamındaki zenginliğini değerlendirmek istediklerini vurguladı.


-"Bakanlığın çalışmalarına destek olmak istiyoruz"


Yalçın Sönmez ise Orman ve Su İşleri Bakanlığının, gerek ormanlar gerek su konusunda gerçekleştirdiği çalışmalardan memnun olduklarını ve takdirle karşıladıklarını belirtti.


Sönmez, kalkınma konusunda ve KOBİ'lerin orta gelir tuzağından kurtarılmasında, orman ve su politikalarıyla ilgili değişik illerde düzenleyecekleri etkinliklerde Bakan Eroğlu'nu da görmek istediklerini söyledi.


TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilmi Develi de orman köylülerinin belli bir refaha kavuşması için geliştirilen politikaların önemine işaret ederek, Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışmalarına, bir sivil toplum kuruluşu olarak destek olmak istediklerini dile getirdi.


AA


Geri Dön