28 / 03 / 2024

Vialand, yeni projelerle büyüyor!

Vialand, yeni projelerle büyüyor!

AVM'nin tam karşısında içinde bir gölet bulunan bin metrekarelik araziyi at gezinti alanı olarak tasarlayan Vialand yönetimi, göletin hemen yanında bulunan 6 bin metrekarelik alana ise Adventure Park yapmaya hazırlanıyor...



Bayraktar ve Gürsoy Gaip ortaklığında 650 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Vialand, yeni projelerle büyüyor. AVM'nin tam karşısında içinde bir gölet bulunan bin metrekarelik araziyi at gezinti alanı olarak tasarlayan Vialand yönetimi, göletin hemen yanında bulunan 6 bin metrekarelik alana ise Adventure Park yapmaya hazırlanıyor. Bu alanda, Pony Club, İp Parkuru, FlyFox, İnsan Sapanı, Çocuk Adventure Parkuru, Paintball faaliyetlerinin olması planlanıyor. Adventure Park'ı, Viapoıt AVM'de de işletmeleri olan Sayspor işletecek. 


Geçen yıl açılan Vialand'de bu yıl pek çok yeni proje faaliyete geçti. 'Vialand Palace Otel' adı altında açılan, 101 odalı apart otel bunlardan biri. Bu projeyle özellikle Ortadoğu ve Balkanlar'dan gelen turist sayısının artırılması hedefleniyor. 120 dönüm alana kurulu Vialand'deki diğer yenilikler ise eğlence parkına eklenen üniteler oldu. 17 milyon dolarlık yatırımla hizmete giren Nefeskesen, sıfırdan 110 km hıza üç saniyede çıkıyor ve dünyanın en çok adrenalin yaratan dördüncü Roller coaster'ı olarak biliniyor. 


Fatih'in Rüyası ise 20 milyon dolarlık yatırımla yine bu yıl ilk kez hizmete açılan ünitelerden biri. Vialand'in eğlence parkında hafta sonlan ziyaretçi sayısı 10 bine ulaşıyor, AVM de ise bu rakam 150 bin civarında. 


EKONOMİST 




Geri Dön