19 / 04 / 2024

Vodafone iki yılda 2 milyar lira yatırım yapacak!

Vodafone iki yılda 2 milyar lira yatırım yapacak!

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, ‘’Vodofone olarak 2 yılda 2 milyar TL’lik yatırım planımız var. 2006’dan beri 12 milyar TL’lik yatırım yaptık’’ dedi




Türkiye’nin ikinci büyük iletişim operatörü olan Vodafone, önümüzdeki iki yılda 2 milyar TL’lik yatırım yapacak.Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel yaptığı açıklamada, 2009-2013 dönemini çok başarılı şekilde geride bıraktıklarını söyledi. Yıllık gelirlerinin 6.4 milyar TL’ye ulaştığını belirten Süel, abone sayısının 20.4 milyona ulaştığını anlattı. Süel, 2013’te ilan ettikleri dijital dönüşüm hareketiyle birlikte yeni vizyonlarını da harekete geçirdiklerini açıkladı. 


İnsan hayatına çok hareketli giren akıllı telefonların yükselerek artacağına inandıklarını ve yatırımlarında da bu yönde odaklandıklarını vurgulayan Süel, şöyle devam etti: “Teknoloji yatırımlarımız son 6 aylık dönemde 566 milyon TL’ye ulaşmakla birlikte önümüzdeki 2 yılda 2 milyar TL’lik yatırım planımız var. Gerek 4 G’ye hazır olmak, gerekse mevcut abonelerimize daha yüksek kalitede ve teknolojide hizmet vermek için fiber yatırımlarımız var. Türkiye Elektrik İletim AŞ ile imzaladığımız Kullanım Hakkı Sözleşmesi çerçevesinde tamamlayıcı yatırımlarla toplam 300 milyon TL’yi bulan fiber yatırımımız var. 2006’dan beri 12 milyar TL’lik yatırım yaptık. Son 6 ayda ve son 5 yılda yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Ve gidişatımızda son 5 yıldaki gibi pozitiftir.” Baz istasyonlarını daha yüksek teknoloji ile değiştirdiklerini, abonelerine daha iyi hizmet vermek için, müşteri hizmetlerini de geliştirmeyi hedefl ediklerini ifade eden Süel, Şanlıurfa’da 40 milyon TL’lik bir yatırım ile 350 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezini açtıklarını anımsattı. 


'Smart Power 4' 1 TL’ye alınabilecek 


Yerli üretim telefonlar geliştirerek, Türk tüketicisinin uygun fiyatla akıllı telefonlara erişmesini misyon edindiklerine vurgu yapan Hasan Süel, şöyle devam etti: “Vodafone markalı yeni telefonlarımızı duyurduk. Bu telefon hem ucuz fiyatla temin edilebiliyor. İsterseniz tarifeye 1 TL ek ücret ekleyerek 24 ay taahhütle satın alınabiliyor. Türkiye’de yerli bir telefon geliştirip uygun fiyatla tüketicilere sunduk. Ayrıca yakında açıklayacağımız 4 G’ye hazır ilk yerli akıllı telefon Vodafone Smart Power 4’ ü uygun bir fiyatla tarifeye ek 1 TL ekleyerek edinme şansı olacak.”


16 ülkede 4 G’miz var 


4 G iletişim sistemi ile ilgili Türkiye’de bir takvim açıklanmadığını kaydeden Süel, “4 G ile ilgili takvimin açıklanması ve 4 G hizmetinde aranan şartların belirlenmesine müteakip ancak toplam yatırım miktarını hesaplayabilir ve açıklayabiliriz. Biz dijital dönüşüm hareketi ile yatırım odağımızı mobil geniş bant, yani 3 G’ye, 4 G’ye odaklamış durumdayız. Vodafone’un bulunduğu 16 ülkede 4 G faaliyette. Zamanı gelince Türkiye’de de faaliyete geçecek.”



Dünya




Geri Dön