28 / 03 / 2024

Volkan Bozkır kimdir?

Volkan Bozkır kimdir?

Kabinede yapılan bakan değişikliklerine göre, Volkan Bozkır yeni AB Bakanı ve Başmüzakereci oldu. Peki, Volkan Bozkır kimdir? Volkan Bozkır, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?



Volkan Bozkır kimdir?

Yeni AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 1950'de Ankara'da doğdu.  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Bozkır, Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkatibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu.


Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini de yürüten Volkan Bozkır, Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibi.


24. dönemde TBMM Dışişleri Komisyonu ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı'na seçilen Bozkır, çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca biliyor.


Bozkır, evli ve 2 çocuk babası.


Kabinenin yeni bakanları!


Geri Dön