24 / 04 / 2024

Yabancıya satış 5 milyar dolarlara ulaşacak mı?

Yabancıya satış 5 milyar dolarlara ulaşacak mı?

Gayrimenkul sektöründeki büyümeye, mütekabiliyet yasasının ardından yabancıya satış çalışmalarının kolaylaşması ve Türkiye'nin artan önemi yabancıya satış çalışmalarını hızlandırıyor. Yabancıya satış 5 milyar dolarlara ulaşacak mı?



İstanbul başta olmak üzere, Trabzon'dan Muğla'ya kadar Türkiye'nin çeşidi kentlerinde gayrimenkul ve arsa konusunda yabancı iştahı oldukça yüksek. 

Bu yıl Türkiye genelinde gayrim en külde yabancılara yapılan satışların 3 milyar dolara ulaşması önümüzdeki birkaç yıl içinde de bu rakamın 5 milyar dolarlara çıkması bekleniyor. 

İstanbul'da merkezi lokasyonlardaki gayrimenkul projelerine ilgi duyan yabancı yatırımcıların büyük bir kısmı da bu yatırımlarını oturum amaçlı yapıyorlar. 

Ayda 180 ünite satışı gerçekleştirdiklerini belirten İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, "Bu satışların yüzde 40'ını Azerbaycan ile Kuveyt, Katar gibi Ortadoğu ülkelerinden gelen yaürımcılara satış yapıyoruz. Satışlarımız da her geçen yıl artıyor. Yabancıların Türkiye ilgisi artarak devam ediyor. Bu yıl 3 milyar dolarlık toplam satış yapılacağını önümüzdeki yıllarda da bu rakamın 5 milyar dolarlara ulaşacağım düşünüyorum" diyor. 

İstanbul'da yaklaşık 500 bin yabancının yaşadığını tahmin ettiklerini belirten İnan, bu rakamın kısa zamanda 1 milyon kişiye çıkacağını da vurguluyor. 


Ekonomist Mortgage


Geri Dön