20 / 04 / 2024

Yakup Demirhan kimdir?

Yakup Demirhan kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Daire Başkanı Yakup Demirhan kimdir? Yakup Demirhan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Koruma Uygulama ve Denetim Daire Başkanı Yakup Demirhan...



Yakup Demirhan kimdir?

Yakup Demirhan, Küçükköy Vefa Poyraz Lisesi ve İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, meslek hayatına özel mimari proje ve inşaat bürosu ile başladı. Yurt dışında çeşitli inşaat şantiyelerinde çalıştı. 

Mimarlar Odası-İstanbul Şubeye bağlı Trakya 2.Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Belediye Başkan Danışmanlığı görevini yaptı. 


TOKİ'de uzman mimar olarak görevlendirildi. IBB-PDKTK (Proje Değerlendirme Koordinasyon Takip Kurulu) üyeliğinde;  İstanbul'un ulaşımı meydan ve yatırımların düzenlenmesi çalışmalarında; 28.09.2006 tarihli İBB İmar Yönetmeliği çalışmalarının başlatılması ve bitirilmesinde,  kent bütününde geçerli olacak, yeni açılım 5000' lik plan notlarının belirlenmesinde görev aldı. 2006-2012 yılları arasında Boğaziçi İmar Müdürü olarak görev yaptı. 


İmar Kanunu,  Yapı Denetim Kanunu,  Kat Mülkiyeti Kanunu,  Kamu İhale Kanunu, Otopark Yönetmeliği, Sığınak Yönetmeliği, Planlı alanlar tip imar yönetmeliği ile Yapı denetimi uygulama yönetmeliği ile ilgili çalışmalarda bulunan Demirhan  iyi derecede İngilizce ve Arapça biliyor.





Geri Dön