19 / 04 / 2024

Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin özelleştirme ihalesini IC İçtaş aldı!

Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin özelleştirme ihalesini IC İçtaş aldı!

Park Holding A.Ş., Çelikler Taahhüt İnşaat - Kalyon İnşaat, Ortak Girişim Grubu, Limak, Elsan Elektrik Gereçleri, IC İçtaş ve Konya Şeker arasında geçen yarışın galibi IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş oldu...




Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin özelleştirilmesi için aralarında Park Holding ve Limak'ın da olduğu altı katılımcının teklif verdiği ihale sonuçlandı. Park Holding A.Ş. , Çelikler Taahhüt İnşaat - Kalyon İnşaat, Ortak Girişim Grubu, Limak, Elsan Elektrik Gereçleri, IC İçtaş ve Konya Şeker arasında geçen yarışın galibi IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş oldu.


İçtaş ve Çelikler ile Kalyon İnşaat arasında geçen son açık artırma mücadelesinde 2 milyar 671 milyon dolar teklif veren İçtaş ihaleyi alan taraf oldu.


Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri için açılan ihalede nihai pazarlık yapıldı. Nihai pazarlık görüşmesinde 6 grup yarıştı. Elemesiz turda ihaledeki en yüksek teklif 1 milyar 35 milyon dolar oldu.


Elemesiz turda ihaledeki en yüksek teklif 1 milyar 35 milyon dolar oldu. İlk elemeli tutarda 1 milyar 910 milyon dolara çıkarken, Park Holding elendi. 


2. elemeli turda en yüksek teklif 2 milyar 152 milyon dolar oldu. 2. elemeli turda en düşük teklifi veren Konya Şeker elendi.


3. elemeli turda en düşük teklifi veren Elsan elendi.


Açık artırma 2.355 milyar dolarla başladı. Açık artırmadan ilk çekilen Limak Holding oldu. 

IC İçtaş ile Kalyon-Çelikler İnşaat arasında geçen son turda kazanan taraf  2 milyar 671 milyon dolarlık teklif ile IC İçtaş oldu.


 

Dünya


Geri Dön