20 / 04 / 2024

Yenişehir'de yeşil alan kaç metrekare olacak?

Yenişehir'de yeşil alan kaç metrekare olacak?

Yenişehir projesinde toplam 26 milyon ağaç yer alacak. Yeni Şehir projesinin yüzde 42'i yeşil alanlardan meydana gelirken, toplam alanı ise 453 milyon metrekare olarak belirlendi.



453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yenişehir projesi, 7 milyon 500 bin kişiye yaşam alanı sağlayacak. İstanbul'dan sonra en büyük şehir olacak Yenişehir'de yeşil alan kaç metrekare olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yenişehir projesinde yüksek tepelerde 100 metre aralıklarla 460 gökdelen kurulacak. Projede 2 ila 14 katlı apartmanlar, teras evler ve villalar yer alacak. 


Yenişehir projesinin yollara ayrılan kısmı ise 108 milyon metrekare. 50 milyar dolar maliyetle kurulacak olan projede trafik oluşmasın diye yollar 8 şeritli olarak tasarlanmış durumda. 


Yenişehir'de yeşil alan kaç metrekare olacak?

Yenişehir'de yeşil alan kaç metrekare olacak sorusunun yanıtı 146 metrekare olarak belirlendi. Projede imar parseline 167 milyon metrekare ve havalimanına ise 78 milyon metrekare alan ayrılmış durumda. 


Yenişehir projesinde ayrıca; 210 bin araç kapasiteli otoparklar, küçük tekneler için marina, 10 köprü, apart otel, sergi, kültür merkezi, serbest bölgeler, gösteri merkezi ve müze yer alacak. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız



Yenişehir de yeşil alan kaç metrekare olacak?


Geri Dön