29 / 03 / 2024

Yeşil binaların karbondioksit salımı daha düşük!

Yeşil binaların karbondioksit salımı daha düşük!

Yeşil binaların yeşil alanları daha fazladır ve peyzajındaki bitkiler yerel iklime uyum sağlamış bitkilerdir. Böylelikle, mevsim yağmurları ile su ihtiyaçlarının büyük bir kısmını doğal olarak sağlarlar...




Yeşil bina ile yeşil olmayan bina arasındaki farklar nelerdir? 

Yeşil binaların yeşil alanları daha fazladır ve peyzajındaki bitkiler yerel iklime uyum sağlamış bitkilerdir. Böylelikle, mevsim yağmurları ile su ihtiyaçlarının büyük bir kısmını doğal olarak sağlarlar. 

Yeşil binalarda bina arsasına düşen yağmur suyu geri kazanılıp tekrar kullanılabildiği için şehir şebekesinden daha az miktarda su kullanımı olur. Çevre ve peyzaj aydınlatmaları ışık kirliliğine yol açmayacak ve enerji tasarrufunu azami ölçüde sağlayacak şekildedir.Kullanılan su armatürleri yüzde 50 ila yüzde 70 daha az su tüketir. 

Lavabo, eviye, duş gibi giderlerinden elde edilen "gri su" arıtma sisteminden geçirilerek, tuvaletlerde. pisuorlarda, bahçe sulamada, otomobil yıkamada, vb uygulamalarda kullanılır. Bahçe sulamasında damla sulama gibi verimli sistemler kullanılarak yüzde 50 su tasarrufu sağlanabilir. 

Yeşil binalar yüzde 25 ila yüzde 50 oranında daha az elektrik, doğal gaz veya diğer enerji kaynaklarını tüketir. Güneşten veya rüzgardan veya jeotermal enerjiden veya benzeri yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak tükettiği enerjinin bir bölümünü kendisi üretir. Yeşil binaların sera gazı salımları yüzde 25 ila yüzde 50 seviyesinde daha düşüktür. 



Dünya


Geri Dön