29 / 03 / 2024

Yıldırım Mahallesi'nde imam hatip ortaokulu ve kız yurdu yapılacak!

Yıldırım Mahallesi'nde imam hatip ortaokulu ve kız yurdu yapılacak!

Yıldırım Mahallesi'nde bulunan 10.893 metrekare arsa üzerine imam hatip ortaokulu ve kız yurdu yapılacak Turgutlu Eski Devlet Hastanesi ve arsası, İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Yurdu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi...





Yıldırım Mahallesi'nde bulunan 10.893 metrekare arsa üzerine imam hatip ortaokulu ve kız yurdu yapılacak Turgutlu Eski Devlet Hastanesi ve arsası, İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Yurdu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş bir açıklama yaptı. 


Öğrenci yurdu 


Yurttaş açıklamasında "Turgutlu ilçemiz Yıldırım Mahallesi'nde bulunan eski devlet hastanesine ait 10.893 metrekare arsa, üstündeki binalarla birlikte imam hatip ortaokulu ve kız yurdu yapımı amacıyla Milh Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmiştir. Uzun süredir yapılan yazışmaları takip ediyorduk, nihayet tahsis gerçekleşti. Turgutlu'ya ve eğitim camiasına hayırlı olsun" dedi. Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş "1985 yılında mezun olduğun Turgutlu İmam Hatip Lisesi, 4+4+4 sisteminden sonra öğrencilerinin artması nedeniyle yetersiz hale geldi. 


Okulun yanındaki ek binayı boşalttık. 


Özel idareden 165 bin TL ödenek çıkartarak ek binayı tamir ederek yeni 12 derslik kazandırdık. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden yatılım programına 200 öğrenci kapasiteli yurt yapımı kararını aldırdık. Yurdun ihalesi yapıldı ve okul bahçesine 200 kişilik erkek öğrenci yurdu yapımına başlanıyor" dedi. 


El ele verelim Yurttaş açıklamasında "Artan öğrenci sayısı ve öğrencilerin okula ulaşmakta zorluk çekmelerini de dikkate alarak eski devlet hastanesinin İmam Hatip Ortaokulu için tahsisi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne başvurduk. 10.893 metrekare arsa üzerindeki binalarla beraber Milh Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi. Ayrıca buraya kız öğrenci yurdu yapımmı da planlıyoruz. Ayrıca benim büyüdüğüm Yıldırım Mahallesi, devlet hastanesinin taşınması ile bü'az mahzun olmuştu. Atıl konuma düşen eski hastaneyi canlandırıp okula çevireceğiz. Hem eğitim camiasma, hem de Yıldırım Mahallesi sakinlerine hayırlı olsun. Şimdi okul ve yurdun yapımı için el ele vermeliyiz" dedi. 



Yeni Asır Ek 




Geri Dön