20 / 04 / 2024

Yıldızlar Koleji tekrar satışa çıkarıldı!

Yıldızlar Koleji tekrar satışa çıkarıldı!

TOKİ'nin Turyap'ın düzenleyeceği açık artırma ile satışa çıkardığı İstanbul Başakşehir İlçesi Bahçeşehir'deki eğitim arsasında Yıldızlar Koleji bulunuyor... TOKİ, Yıldızlar Koleji arsasını kaç TL'den satacak? Yıldızlar Koleji satışında vade yapılacak mı?.



Yıldızlar Koleji tekrar satışa çıkarıldı!


T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 27 Haziran 2014 Cuma günü 14:30'da Turyap aracılığıyla peşin ve vadeli teklif alınabilecek açık artırmaya çıkarılan 46 taşınmaz arasında İstanbul'dan sadece Başakşehir Bahçeşehir'deki özel öğretim alanı arsası bulunuyor.

 

TOKİ, Bahçeşehir'deki okul arsası kaç metrekare?


Başakşehir İlçesi'nin Bahçeşehir Semti Hoşdere Mahallesi'nde 251 Ada 4 Parsel üzerinde bulunan 7 bin 435,27 metrekare yüzölçümüne sahip arsa, Bahçeşehir Beldesi Ballıpınar, Sıvat-Yeşiltepe, Dereköy Çiftliği Mevkiileri Revizyon 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na göre; "özel eğitim tesis alanı" olarak kayıtlı.


Arsa üzerinde Yıldızlar Koleji bulunuyor...


Yıldızlar Koleji tekrar satışa çıkarıldı!



Yıldızlar Koleji kaç TL'den satılacak? Satış koşulları neler?


TOKİ tarafından satışa çıkarılan özel eğitim tesis alanı ve üzerindeki Yıldızlar Koleji için muhammen bedel 19 milyon 155 bin TL olarak belirlendi.


Turyap'tan aldığımız bilgilere göre anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi verilen; 46 bin 660 metrekare bina kullanım alanına sahip Yıldızlar Koleji ve arsasının satışında yüzde 25 peşin ve 36 ay vade uygulanacak. 



Yıldızlar Koleji daha önce kaç TL'den satışa çıktı?


Yıldızlar Koleji, daha önce Eskidji tarafından 6 Mart 2014 tarihindeki açık artırmada 22 milyon TL'den satışa çıkarılmıştı...


Yıldızlar Koleji'nin daha önce satışa çıkarılmasıyla ilgili haberimiz için tıklayın!



Yıldızlar Koleji'nin imar durumu!


Yıldızlar Koleji tekrar satışa çıkarıldı!


TOKİ tarafından satılacak özel eğitim tesis alanı hakkında Başakşehir Belediyesi'nin imar kayıtları şöyle;


1 - Mer'i İmar Planı ve mevzuatına uygun olarak boş arsa için inşaat şartları aşağıda gösterildiği şekilde tanzim edilerek imar durumu ile yalnız proje tanzim edilebilir, inşaat yapılamaz. Bu imar durumunun süresi 1 yıl olup, imar planında ve mevzuatında bir değişiklik olması halinde hiçbir hak iddia edilemez. 


2 - Yapı ruhsatı müraacatı esnasında İSU' den alınacak tasdikli fosseptik veya kanal projesi, ısı yalıtım projesi ve raporu, zemin etüd raporu, itfaiye onayı, Kadastro Müdürlüğünden alınacak röperli kroki, bloğun çekme mesafelerini gösterir inşaat istikamet rölevesi, tabii zemin ve yol kotları gösterir plan kotesi, gerekli görüldüğü takdirde muhtelif en-boy kesitleri ve detay projeleri mimari ve statik projelere eklenecektir. 


3 - İMAR UYGULAMASINA İLİŞKİN GENEL HÜKÜMLER 


3.1. Parselin yüz aldığı yol imar kanunun 23. maddesine tabi olup, Müdürlüğünden ilişiği kesilmeden uygulama yapılamaz. 


3.2. Afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik ile yürürlükteki İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Otopark ve Sığınak Yönetmeliklerine göre uygulama yapılacaktır. 


3.3. Yola terk ve kamuya ayrılan kısımlar kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz. 


3.4. Belirlenemeyen yol genişlikleri ile kadastral sınırlar göz önünde bulundurularak, terk, satın almalar ve blok ebatları inşaat istikamet rölevesi belirlenecektir. 


3.5. İlgilisinin sunduğu evraklara, uygulama imar planına ve imar planı notlarına göre tanzim edilmiş olan imar durumu, yapılanma şartlarını göstermekte olup söz konusu parselin kapsayan, ifraz işlemlerinden kaynaklanan ve imar uygulamalarını etkileyen işlemler 18. madde uygulama bürosunun sorumluluğundadır. 


3.6. Zemin Etüdü yapılmadan uygulama yapılamaz.


TOKİ ihalesi hakkında detaylı bilgiler için tıklayın!


Geri Dön