26 / 04 / 2024

Ytong Akademi 50. Yılda 50 Durak başlığı altında eğitim veriyor!

Ytong Akademi 50. Yılda 50 Durak başlığı altında eğitim veriyor!

Ytong, bugüne kadar istikrarla sürdürdüğü tüm “mesleki ve sektörel eğitime katkı” projelerini daha da genişleterek, “Ytong Akademi – 50. Yılda 50 Durak” başlığı altında topladı...




Türk Ytong, 50. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında sektöre değer katacak bir eğitim projesine başlıyor. Ytong, bugüne kadar istikrarla sürdürdüğü tüm “mesleki ve sektörel eğitime katkı” projelerini daha da genişleterek, “Ytong Akademi – 50. Yılda 50 Durak” başlığı altında topladı. Ytong Akademi çalışmaları kapsamında; Türkiye genelinde 50 farklı noktada mimarlar, mühendisler, belediye çalışanları, müteahhitler ile öğrencilere yönelik eğitim toplantıları düzenleniyor.


Türk Ytong 50. yılında, her zaman odak noktalarından biri olan eğitim konusunda tüm yıla yayılan, uzun soluklu bir proje hazırladı. Türk Ytong’un istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü; mimarlardan mühendislere, ustalardan kalfalara, öğrencilerden uzmanlara kadar sektörü ve ilgili herkesi kapsayan eğitim etkinlikleri “Ytong Akademi – 50. Yılda 50 Durak” adlı tek başlık altında toplandı. Ytong Akademi çalışmaları kapsamında; Türkiye genelinde belirlenen 50 farklı noktada eğitim etkinleri düzenleniyor. Etkinliklere mimarlar, mühendisler, belediye çalışanları, müteahhitler ile öğrenciler katılıyor.


Ytong Akademi, 03 Nisan 2013 tarihinde Bursa’da İnşaat, Makine ve Mimarlar Odası üyeleriyle bir araya geldi. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği mesleki eğitim seminerinde, Türk Ytong Satış ve Paz. Koord. Mak. Yük. Müh. Nuri Ertokat, “Enerji Tasarrufunda Çevre Dostu Çözümler: Ytong Yanmaz Cephe Sistemi” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı. İTÜ Makine Fak. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ise seminerde, “Yapılarda Yangın Güvenliği ve Yeni Yangın Yönetmeliği” konusunda bir konuşma gerçekleştirdi. Şimdiye kadar Bursa ile birlikte 16 durağa ulaşan Ytong Akademi, önümüzdeki günlerde eğitim etkinliklerine devam edecek.



Türk Ytong ve Eğitim

Türk Ytong şimdiye kadar, meslek lisesi ve üniversite öğrencilerine, her yıl seminerler, fabrika gezileri ve uygulama eğitimleri verdi. Meslek uzmanlarına, mimar, mühendis ve müteahhitlere enerji verimliliği, deprem ve yangın güvenliği konularında bilgilendirici meslek seminerleri düzenledi. Kalfa ve ustalar da duvar, sıva ve yalıtım plağı uygulama eğitimleri aldılar.


Türk Ytong bunlara ilave olarak, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakülteleri’nde, akademik program çerçevesinde verilen “Yapılarda Gazbeton Uygulamaları” derslerinde genç mimar adayları yetiştiriyor.


Ytong ayrıca, fabrikalarının olduğu yerlerde eğitime destek veriyor. 1998 yılında Trakya fabrikasının açılışına paralel olarak, Ytong tarafından bölgeye armağan edilen “Çukuryurt Türk Ytong İlköğretim Okulu”ndan şimdiye kadar 347 öğrenci mezun oldu.


50 yıllık yönetim anlayışında eğitime her zaman büyük önem veren Türk Ytong, “Ytong Akademi – 50. Yılda 50 Durak” projesi ile sektördeki insan kaynağının kalitesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. 


Geri Dön