29 / 03 / 2024

Ytong liseler arasında duvar örme yarışı yaptı!

Ytong liseler arasında duvar örme yarışı yaptı!

Yarışmada dereceye giren okullar hediyelerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun elinden aldı...




Yapı malzemesi sektörünün öncü ve lider kuruluşu Türk Ytong’un, 50. kuruluş yılında imza attığı etkinliklerden “Okullar arası Duvar Örme Yarışması” İSOV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlendi. İstanbul genelinde 6 teknik ve endüstri meslek lisesinin katıldığı yarışmada öğrenciler becerilerini gözler önüne serdi. Türk Ytong tarafından öğrencilerin edindikleri mesleki bilgi ve becerileri kullanarak, özgüven kazanmaları ve ekip çalışmasını geliştirmeleri amaçlanan yarışmada, Sultanbeyli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci oldu. Dereceye giren okullar hediyelerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun elinden aldı.

 

Yıllardır istikrarla sürdürdüğü tüm “mesleki ve sektörel eğitime katkı” projelerini 50. yılında daha da genişleterek, “Ytong Akademi – 50. Yılda 50 Durak” başlığı altında toplayan Türk Ytong, önemli bir etkinliğe daha imza attı.

 

Türk Ytong, İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 14 Mayıs’ta başlayan meslek fuarı kapsamında düzenlenen “Okullar arası Duvar Örme Yarışması”na sponsor oldu. Üç yıldır Türk Ytong desteği ile düzenlenen ve geleneksel hale gelen Duvar Örme Yarışması, bu yıl kapsamı genişletilerek il genelindeki okulların katılımıyla gerçekleşti.

 

İstanbul’daki 6 teknik ve endüstri meslek lisesinden “İnşaat Teknolojisi” öğrencilerinin katıldığı “Duvar Örme Yarışması” renkli görüntülere sahne oldu. Heyecan dolu yarışmanın ardından genç yeteneklerin ördüğü duvarlar, yarışma heyeti tarafından titizlikle incelendi.

 

İncelemenin ardından yarışmada dereceye giren okullar belirlendi. Sultanbeyli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adına yarışmaya katılan Yakup Akpınar ve Bekir Gürer birincilik unvanını hak eden ekip oldu. Yarışmanın ev sahibi İSOV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Sercan Kendir ve Hakan Kibar ile ikinci olurken,  Küçükyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ise Hüseyin Kara ve Umut Can Boyraz ile üçüncülük sırasında yer aldı.

 

Meslek Fuarı İstanbul’un önde gelen isimlerini de ağırladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül etkinliklere katılarak öğrencileri yalnız bırakmadı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu verdi.

 

Yarışmada başarı kazanan ekiplere verilen ödüller ise şöyle;

 

Birinci olan ekibe 2 adet Samsung Galaxy Tablet Bilgisayar

İkinci olan ekibe 2 adet Nikon Coolpix Fotoğraf Makinesi

Üçüncü olan ekibe 2 adet Sony Mp3 Player

 

Ayrıca yarışmaya katılan diğer ekiplere de Türk Ytong çeşitli hediyeler verdi.


Geri Dön