28 / 03 / 2024

Zilin çalmasına 12 gün var Hacıbayram’da okul yok

Zilin çalmasına 12 gün var Hacıbayram’da okul yok

Hacıbayram Mahallesi’nde atıl halde bekleyen Yahya Galip Kargı İlkokulu’nun yıkılması ve İsmet Paşa İlkokulu’nun da bir derneğe tahsis edilmesiyle mahalleli, çocuğunu gönderecek okul bulamadı. Bölgeye en yakın okulun 2 kilometre uzaklıktaki Seğmenler İlko



Bölgeye yakın konumdaki Seğmenler İlkokulu'ndan şikayetçi olan veliler, “Uyuşturucu ve her türlü belanın olduğu bir yer orası. Bu yıl çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz, mahallemize okul istiyoruz” diye tepki gösterdi.


Mahallede yaşayan yaklaşık 200 öğrencinin 2 kilometre uzakta bulunan Seğmenler İlkokulu’na gitmek zorunda kaldığını dile getiren çevre sakinleri, “Uyuşturucu satılan, her türlü pisliğin döndüğü yerdeki okula çocuklarımızı göndermeyeceğiz” diye konuştu.

 

Mahalledeki bir diğer okul olan İsmet Paşa İlkokulu’nun Bedensel Engelliler Derneği’ne tahsis edildiğini ancak 2 yıldır herhangi bir faaliyette bulunulmadığını ileri süren veliler, “7 tane camimiz var ancak 1 tane okul yok. Atıl halde bekleyen Yahya Kargı İlkokulu’nu yeniden yaparlar diye beklerken, komple yıktılar. Gençlerimiz okul olmadığından illegal örgütlere gidiyor, uyuşturucu batağına saplanıyor” ifadelerini kullandı. Barakadan bile olsa mahalleye okul yapılmasını istediklerini dile getiren çevre sakinleri, şöyle konuştu:


Uyuşturucu satılıyor


“Anadolu’nun ücra köşelerinde bir öğrenciye bile öğretmen gönderiliyor ama bizim mahalledeki okul yıkılıyor. Çocuklarımız da uyuşturucu satılan, her türlü pisliğin olduğu bir okula gitmek zorunda kalıyor, buradaki çocuklarla kavga ediyorlar. Uyuşturucu ve her türlü belanın olduğu bir yer orası. Öğrencilerin çıkış yaptığı akşam saatlerinde araçların içinde uyuşturucu satılıyor. Çocuklarımız okula gitmek istemiyor, okuldan soğudular. Bizler de çocuklarımızı artık o okula yollamak istemiyoruz. Mahallemize okul istiyoruz.”


Hürriyet Ankara


Geri Dön