19 / 04 / 2024

Ecrimisile itiraz hakkı!

Ecrimisile itiraz hakkı!

Ecrimisil nedir ve ecrimisile itiraz hakkı var mıdır? Ecrimisile nasıl itiraz edilir? Ecrimisile itiraz hakkı ve süresi konusunda detaylı bilgi edinmek isterseniz haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..



Ecrimisil nedir?


Ecrimisil genelde izinsiz olarak Devletin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan  arazi ve arsalarla diğer taşınmazların ilgisi olmayan kişilerce izinsiz olarak kullandıklarının tespiti halinde kullanan özel veya tüzel,kişilerle şirketlere Kullanılan gayrimenkulün kullanım süresi içinde getirebileceği gelir karşılığı göz önünde bulundurularak bedel tespitini yönetmelik hükümlerine göre İllerde defterdarlıklarca ilçelerde Mal müdürlüklerince yaptırılarak ilgilere salınan yani tahakkuk ettirilen bir nevi kira karşılığı bedelidir.



Ecrimisile itiraz hakkı!



Ecrimisile bir aylık itiraz süresi vardır rıza ile yatırılmazsa itiraz süresi sonunda veya itirazın reddi sonunda ilgili Vergi dairelerine 6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsili Usulü hakkındaki kanuna göre takip ve tahsili için gönderilir.Bu tebligattan itibaren 60 gün içinde İdari yargıda ecrimisil ihbarnamesinin veya ecrimisil düzeltme ihbarnamesinin iptali için dava açabilirsiniz.


Ecrimisil ihbarnamesine karşı dava açılmış olması ecrimisil tutarının tahsil edilmesini  engellemiyor. Ancak yürütmeyi durdurma talepli dava açtıysanız ve Mahkeme yürütmeyi, durdurma kararı verdiyse dava sonuçlanıncaya kadar tahsilat işlemleri duruyor.


İdarenin İtirazı üzerine Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına karar vermesi halinde İdare tahsilat işlemlerine devam edebiliyor.



Ecrimisil ne demektir?



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com



Geri Dön