25 / 04 / 2024

Bağımsız bölüm eklentisi nedir?

Bağımsız bölüm eklentisi nedir?

Bağımsız bölüm eklentisi nedir?: Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları, tuvalet gibi eklentiler gibi bölümlerden oluşuyor...




Bağımsız bölüm nedir?


Bağımsız bölüm, kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş yerlerde ana gayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan ve her biri kat mülkiyeti kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilen konut, dükkan, mağaza gibi bölümlerinden oluşuyor.


Bağımsız bölüm eklentisi nedir?


Bağımsız bölüm eklentisi; bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları, tuvalet gibi eklentiler gibi bölümlerden oluşuyor. Bağımsız bölüm eklentileri ait olduğu bağımsız bölümün bütünleyici parçası sayılıyor ve o bölümün sahibi eklentilerin de tek başına sahibi oluyor. 


Bağımsız bölüm eklentisi nedir? sorusunun cevabını verdikten sonra Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre konuyla ilgili yapılan işlemlerden söz edebiliriz. Bağımsız bölüm eklentisi, kat mülkiyeti kütüğünün beyanlar hanesine kaydediliyor. Bu eklentilerden anayapının oturduğu zeminin dışında kalanlar kadastro planında veya tapu haritasında ayrıca gösteriliyor.


Bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyetiyle ve diğer kat maliklerinin haklaryle bağdaşması mümkün olmayan irtifaklar kurulamıyor. Bağımsız bölümlerin başkasına devri, kayıtlanması veya kiralanması halinde, eklentiler ve ortak yerler de kendiliğinden devredilmiş, kayıtlanmış vaya kiralanmış oluyor.



Bağımsız bölüm numarası nedir?
Bağımsız bölüm planı nedir?
Bağımsız bölüm listesi!
Bağımsız bölümde cins değişikliği!
Bağımsız bölüm düzeltmesi!




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön